Supetar

Supetar Kroatië

Supetar is een kustplaats op het eiland Brač in Kroatië. Het heeft ongeveer 3.000 inwoners en ligt aan de Adriatische Zee. Het eiland Brač is het grootste eiland van de Dalmatische eilandengroep en is een populaire toeristische bestemming vanwege de azuurblauwe zee, parelwitte stranden en prachtige natuur. Supetar is de grootste en belangrijkste stad op het eiland en wordt gekenmerkt door haar historische bezienswaardigheden, moderne accommodaties en levendige sfeer.

De stad Supetar

Supetar is een kustplaats met een lange historie. De stad heeft een aantal historische bezienswaardigheden, waaronder de oude kerk van Sv. Petar, de oude stadsmuur en de Venetiaanse fortificaties. De kerk van Sv. Petar is een indrukwekkend gebouw uit de 15e eeuw en is één van de oudste gebouwen van Supetar. De stadsmuur en fortificaties dateren uit de Venetiaanse tijd en zijn nog steeds goed bewaard gebleven.

Geschiedenis Supetar

De geschiedenis van Supetar gaat terug tot de oudheid, toen de Illyriërs er al woonden. In de 4e eeuw voor Christus vestigden de Romeinen zich in de regio en bouwden diverse gebouwen en infrastructuur. Na de val van het Romeinse Rijk was Supetar onderdeel van verschillende verschillende heersers, waaronder Byzantijnse keizers, Venetië en Oostenrijk-Hongarije. In de 20e eeuw werd Supetar een belangrijke havenstad voor de lokale bevolking en was het een centrum voor de productie van olijfolie, wijn en vis. In de jaren ’90, tijdens de onafhankelijkheidsoorlog van Kroatië, werd Supetar bevrijd en werd het een belangrijk toeristisch centrum, waar veel mensen elk jaar genieten van de prachtige stranden en het rijke culturele erfgoed.

Klimaat Supetar

Supetar heeft een mediterraan klimaat met warme en droge zomers en milde en natte winters. Het is een perfecte bestemming voor een zonvakantie, met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 25 graden Celsius in de zomer. In de winter is het weer meestal mild en regenachtig, maar de temperatuur blijft meestal rond de 10 graden Celsius.

Interessante feiten

  • Supetar was oorspronkelijk een vissersdorp, maar is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijke toeristische bestemming.
  • Het eiland Brač is bekend om zijn witte marmer, dat wordt gebruikt voor de bouw van gebouwen en monumenten in de hele wereld, waaronder het Witte Huis in Washington D.C.
  • Supetar is een populaire bestemming voor watersportliefhebbers, met een aantal watersportfaciliteiten en -activiteiten, waaronder zeilen, windsurfen en snorkelen.

Vakantiemogelijkheden

Supetar is een idyllische badplaats op het eiland Brač in de Adriatische Zee. De stad is de grootste en meest populaire plaats op het eiland en biedt talrijke vakantiemogelijkheden voor bezoekers. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie, cultuur en geschiedenis, of actieve avonturen, Supetar heeft het allemaal.
Het heldere, azuurblauwe water en de prachtige zandstranden maken Supetar tot een populaire bestemming voor een ontspannen strandvakantie. De stad heeft diverse publieke en privéstranden waar bezoekers kunnen zonnebaden, zwemmen en relaxen. Voor degenen die op zoek zijn naar iets actiever, zijn er ook diverse wateractiviteiten beschikbaar, zoals windsurfen en kajakken.
Supetar is rijk aan historische en culturele bezienswaardigheden, en biedt bezoekers de mogelijkheid om de rijke geschiedenis van het eiland te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het 17e-eeuwse Franciscaner klooster of het archeologisch museum van Brač. Er zijn ook verschillende kerken en kathedralen waar bezoekers terecht kunnen voor een stukje culturele geschiedenis.
Supetar is ook een populaire bestemming voor avontuurlijke reizigers. Er zijn tal van activiteiten beschikbaar, waaronder wandelen, fietsen, paardrijden en duiken. Bezoekers kunnen ook een boottocht maken naar de nabijgelegen eilanden en baaien, of genieten van de ongerepte natuur in de nationale parken op het eiland.
Weer Supetar

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Kroatie via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5