Makarska

Makarska Kroatië

Makarska is een stad gelegen aan de Makarska Riviera, een prachtig gebied aan de Adriatische kust van Kroatië. De stad heeft ongeveer 14.000 inwoners en ligt ongeveer 60 km zuidoostelijk van Split.

De stad Makarska

Makarska is een populaire vakantiebestemming vanwege haar prachtige stranden, gezellige promenade en levendige sfeer. In de stad zelf zijn er tal van restaurants, bars en winkels te vinden, evenals verschillende historische bezienswaardigheden, zoals de Sint-Petrus- en Paulusbasiliek uit de 16e eeuw en de Franciscanerklooster uit de 14e eeuw.

Geschiedenis Makarska

De geschiedenis van Makarska gaat terug tot de oudheid. Er zijn archeologische vondsten gedaan die dateren uit de 4e eeuw voor Christus. Tijdens de Romeinse tijd was Makarska een belangrijke havenstad. In de Middeleeuwen was de stad onderdeel van de Dubrovnik Republiek en later werd het onderdeel van de Oostenrijkse Monarchy.

Klimaat Makarska

Makarska heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden is rond de 25 graden Celsius en in de wintermaanden rond de 10 graden Celsius. De stad krijgt veel zonuren en de zee is aangenaam warm.

Interessante feiten

  • Makarska is de geboorteplaats van de beroemde Kroatische schrijver Petar Kanavelić.
  • De stad is bekend om haar anijs, dat traditioneel wordt geplukt in de omgeving van Makarska.
  • Makarska is ook bekend om haar rijke traditie van folkloristische dans en muziek, met veel festiviteiten en evenementen door het hele jaar.

Vakantiemogelijkheden

Makarska biedt een breed scala aan vakantiemogelijkheden voor zowel gezinnen als individuele reizigers. De stad is beroemd om haar prachtige stranden, waaronder de baai van Makarska en de stranden van Brela. Er zijn ook vele watersportmogelijkheden, zoals duiken, snorkelen, windsurfen en kajakken. Voor degenen die op zoek zijn naar een actievere vakantie, biedt Makarska vele wandel- en fietspaden, evenals klim- en bergbeklimmingsmogelijkheden in de omringende bergen.
Voor culturele bezienswaardigheden, bezoekt u de historische binnenstad van Makarska, met haar prachtige barokke gebouwen en kleine kapellen. Er zijn ook vele festivals en evenementen die gedurende het hele jaar plaatsvinden, zoals het Makarska Cultural Summer en het Makarska Summer Carnival.
Er zijn vele hotels, appartementen en villa’s beschikbaar voor verblijf in Makarska, evenals campings voor degenen die op zoek zijn naar een meer rustieke ervaring. Er zijn ook vele restaurants, bars en clubs in de stad, waar u kunt genieten van de lokale gerechten en de nachtelijke uitgaansscène.
Met haar prachtige stranden, actieve outdoor-mogelijkheden en rijke culturele bezienswaardigheden, is Makarska een ideale bestemming voor een onvergetelijke vakantie. Of u nu op zoek bent naar een rustige ontspannen vakantie of een actievere avontuur, Makarska biedt iets voor iedereen.
Makarska in beeld

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Kroatie via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5