Korčula

Korčula Kroatië

Korčula is een stad in Kroatië, gelegen op een eiland van dezelfde naam. De stad heeft ongeveer 16.000 inwoners en is bekend om zijn prachtige oude stadscentrum, historische gebouwen en prachtige natuur.

De stad Korčula

Korčula is een oude stad, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Griekse en Romeinse tijd. Het oude stadscentrum, dat omringd is door muren, is een labyrint van smalle straatjes, steegjes en middeleeuwse gebouwen. De belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is de Sint-Markuskathedraal, een grote gotische kerk met prachtige fresco’s en beeldhouwwerken. Andere interessante gebouwen zijn het Palazzo del Provveditore, het huis van de Venetiaanse gouverneur, en het huis van Marco Polo, waar de beroemde ontdekkingsreiziger geboren is.

Geschiedenis Korčula

Korčula heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. De eerste bewoners van het eiland waren de Grieken, die hier al in de 4e eeuw voor Christus kolonieën stichtten. In de Romeinse tijd werd het eiland een belangrijke handelspost en in de middeleeuwen was Korčula een belangrijke havenstad onder de Venetianen. De stad heeft ook een rijke maritieme geschiedenis, met veel grote scheepvaartnamen die hier geboren of opgegroeid zijn, zoals Marco Polo.

Klimaat Korčula

Korčula heeft een mediterraan klimaat, met milde winters en warmere zomers. De gemiddelde temperatuur in de winter is ongeveer 10 graden Celsius en in de zomer is de gemiddelde temperatuur ongeveer 25 graden Celsius. Er is voldoende zonneschijn gedurende het hele jaar, met de meeste neerslag in de winter.

Interessante feiten

  • Korčula is bekend om zijn wijn, vooral de witte wijn Pošip.
  • De stad heeft een oud traditioneel folklore-evenement genaamd “Moreska”, een soort zwaarddans die elk jaar in augustus wordt gehouden.
  • Korčula is de geboorteplaats van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo.

Vakantiemogelijkheden

Korčula is een populaire vakantiebestemming voor degenen die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen vakantie. De stad biedt veel mogelijkheden voor wandelingen, fiets- en scooterverhuur, bezoeken aan historische bezienswaardigheden en culturele activiteiten. Er zijn ook veel mooie stranden in de buurt van de stad, zoals Banje, Pupnatska Luka en Vela Przina. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in watersporten, zijn er veel mogelijkheden voor zwemmen, duiken, snorkelen en windsurfen. Er zijn ook veel restaurants en bars in de stad, waar u kunt genieten van de lokale keuken en wijn. Er zijn tal van accommodatie opties beschikbaar, van hotels tot appartementen en vakantiehuizen. Korčula is een geweldige bestemming voor een onvergetelijke vakantie in Kroatië.
Weer Korčula

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Kroatie via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5