Kaart van Kroatië

Kroatië is een land in Europa, gelegen aan de Adriatische Zee. Het is omringd door Slovenië en Hongarije in het noorden, Servië in het oosten, Bosnië en Herzegovina en Montenegro in het zuiden en de Adriatische Zee in het westen.

Hoe groot is Kroatië

Kroatië heeft een totale oppervlakte van ongeveer 56.594 vierkante kilometer en is ongeveer 600 kilometer lang van noord naar zuid en 300 kilometer breed van oost naar west. Het land heeft een lange kustlijn van ongeveer 5.800 kilometer, met veel prachtige stranden en eilanden.
Kroatië heeft een rijke geschiedenis en cultuur, met invloeden van de Romeinen, de Slavische volkeren en de Ottomanen. Het land heeft ook veel natuurlijke schoonheid, met prachtige nationale parken, bergen, meren en rivieren.

De hoofdstad van Kroatië

De hoofdstad van Kroatië is Zagreb, gelegen in het noordwesten van het land. Andere belangrijke steden in Kroatië zijn Dubrovnik, Split, Rijeka en Pula. Kroatië heeft ook verschillende eilanden langs de Adriatische kust, zoals Hvar, Brač, Rab, Korčula en Cres. Deze eilanden zijn populair onder toeristen vanwege hun prachtige stranden, helder blauw water en rijke geschiedenis en cultuur.

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5