Weer Kroatie

Weer, tips & informatie
Kroatië heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat het weer in het land warm en droog is in de zomer en mild en vochtig in de winter.

Weer Kroatië?

Kroatië heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat het weer in het land warm en droog is in de zomer en mild en vochtig in de winter. Het weer in Kroatië kan sterk variëren afhankelijk van de regio. Aan de Adriatische kust is het weer vaak warm en zonnig in de zomer, met temperaturen die oplopen tot 30 graden Celsius of hoger. In de winter is het weer aan de kust mild en vochtig, met temperaturen die gemiddeld rond de 10 graden Celsius liggen.
In het binnenland van Kroatië is het weer vaak koeler in de zomer en kouder in de winter dan aan de kust. In het binnenland zijn de temperaturen in de zomer gemiddeld tussen de 25 en 30 graden Celsius en in de winter gemiddeld tussen de 0 en 5 graden Celsius.

Het weer in de zomermaanden in Kroatië

De zomermaanden, juni tot en met augustus, zijn de populairste maanden om naar Kroatië op vakantie te gaan vanwege het warme en zonnige weer. Maar ook de maanden april, mei, september en oktober zijn geschikt voor een vakantie naar Kroatië, omdat het weer in deze maanden nog steeds aangenaam is en er minder toeristen zijn.

Het weer in de wintermaanden in Kroatië

In de wintermaanden, december tot en met februari, kan het weer in Kroatië koud en vochtig zijn, met temperaturen die gemiddeld rond de 0 graden Celsius liggen. Alhoewel de winter in Kroatië niet zo koud is als in andere delen van Europa, is het niet ideaal voor een zonvakantie.

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5