Split-Dalmatië

Split-Dalmatië, Kroatië

Split-Dalmatië is een regio in Kroatië die zich bevindt op het schiereiland van Dalmatië. De regio is één van de meest bezochte toeristische bestemmingen in Kroatië en is rijk aan historische bezienswaardigheden, natuur en culturele activiteiten. Met een bevolking van ongeveer 300.000 inwoners, is het een levendige en diverse regio.

De regio Split-Dalmatië

Split is de tweede grootste stad in Kroatië en is ook de grootste stad van Split-Dalmatië. De stad werd opgericht in de 3e eeuw door de Romeinse keizer Diocletianus als zijn pensioenplaats en is sindsdien uitgegroeid tot een levendige stad met veel historische bezienswaardigheden, winkels, restaurants en nachtleven. Het historische centrum van Split is werelderfgoed en omvat onder meer het Romeinse paleis van Diocletianus, de kathedraal van Saint Dominus en het Piazza-plein.

Geschiedenis Split-Dalmatië

De regio Split-Dalmatië heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de antieke tijden. In de 3e eeuw stichtte de Romeinse keizer Diocletianus het Romeinse paleis, dat nu een belangrijke toeristische attractie is. In de 6e en 7e eeuw werd het gebied bezet door de Illyriërs en de Slavische volkeren en later door de Venetianen. In de 19e en 20e eeuw werd de regio deel van het Koninkrijk Joegoslavië en later van Kroatië.

Klimaat Split-Dalmatië

Split-Dalmatië heeft een mediterraan klimaat met milde winters en warme, droge zomers. Het is een ideale bestemming voor zonaanbidders en watersporters. Het gebied krijgt gemiddeld meer dan 2.500 uren zon per jaar en de zee is het grootste deel van het jaar aangenaam verkoelend.

Interessante feiten

  • De stad Split is een populaire filmlocatie en was onder meer te zien in de film “Game of Thrones”.
  • Het Romeinse paleis van Diocletianus is het grootste en best bewaarde Romeinse paleis in de wereld en is nog steeds goed bewaard gebleven.
  • Split-Dalmatië is ook bekend om zijn prachtige baaien en eilanden, waaronder het eiland Brač en de Blue Lagoon.

Vakantiemogelijkheden

Split-Dalmatië is een aanbiedt veel verschillende vakantiemogelijkheden. Of u nu op zoek bent naar rust en ontspanning, actieve outdoor activiteiten of cultuur en historie, er is iets voor iedereen.
Toeristen kunnen genieten van de prachtige baaien en eilanden van de regio, zoals het eiland Brač en de Blue Lagoon. Hier kunt u zonnebaden op het strand, snorkelen en duiken in de heldere wateren, of zeilen langs de kust. Er zijn ook verschillende wandel- en fietsroutes door de regio, waar u kunt genieten van de prachtige natuur en de historische bezienswaardigheden.
Split-Dalmatië biedt ook veel culturele activiteiten, zoals het bezoeken van het Romeinse paleis van Diocletianus, het Nationaal Theater en het Marjan Hill Park. Daarnaast zijn er regelmatig evenementen en festivals in de regio, waaronder het Split Summer Festival en het International Film Festival.
Er zijn ook tal van accommodatiemogelijkheden in Split-Dalmatië , van luxe hotels en resorts tot kleine familiepensions en appartementen. De regio is zeer gastvrij en biedt gasten een warm welkom en een onvergetelijke vakantie.
In het kort biedt Split-Dalmatië een rijke mix aan activiteiten en bezienswaardigheden, en is het een must-visit vakantiebestemming voor iedereen die op zoek is naar een unieke en onvergetelijke vakantie-ervaring.
Weer Split-Dalmatië

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Kroatie via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5