Split

Split Kroatië

Split is een prachtige stad aan de Adriatische kust in Kroatië, met een inwoneraantal van ongeveer 178.000. De stad ligt in het zuidwesten van Kroatië, aan de voet van het bergachtige eiland Marjan. Dit geeft Split een unieke combinatie van een stedentrip en een strandvakantie. De ligging van de stad is ideaal voor degenen die willen genieten van zowel culturele bezienswaardigheden als het strandleven.

Klimaat Split

Het klimaat van Split is mediterraan, met warme zomers en milde winters. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden is rond de 30 graden Celsius, terwijl de temperaturen in de wintermaanden meestal rond de 10 graden Celsius liggen.
De zomers in Split zijn vaak droog en zonnig, met weinig neerslag. De meeste regen valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheid neerslag over het algemeen relatief laag is. De zeebries, genaamd ‘maestral’, is een kenmerkend aspect van het klimaat van Split. Deze bries waait meestal ’s middags en kan de temperaturen verlagen, waardoor het aangenamer is om buiten te zijn.

Openbaar vervoer

De meest populaire manier van openbaar vervoer in Split is de tram. Deze verbindt de stad vanuit het centrum met het busstation en de haven. De trams rijden regelmatig en stoppen bij veel belangrijke bezienswaardigheden zoals het Diocletianus Paleis, het Riva promenade en het Marjan Park.
Daarnaast is er een busnetwerk dat de stad verbindt met de omliggende gebieden. De bussen zijn een handige manier om naar het strand te gaan of naar andere steden in de regio te reizen. Er zijn ook nachtbussen beschikbaar voor degenen die ’s nachts in de stad willen blijven.
Er zijn ook veerboten beschikbaar voor degenen die willen reizen naar eilanden in de buurt, zoals Brač en Hvar. Deze veerboten vertrekken vanuit de haven van Split en bieden een prachtig uitzicht op de kustlijn van de stad. Tot slot is er ook de mogelijkheid om te gaan fietsen of te wandelen. Er zijn veel fiets- en wandelpaden in Split, waaronder het Marjan Park. Dit is een geweldige manier om de stad te verkennen en de gezonde lucht in te ademen.

Diocletianus paleis:

De oude stadsmuren:
Dit Romeinse paleis werd in de 4e eeuw gebouwd en is nu een UNESCO-werelderfgoed. Het is het grootste en best bewaarde Romeinse paleis in de wereld en is nu een levendige wijk in het hart van de stad. Het paleis is een prachtige plek om te verkennen, met smalle straatjes, kleine winkeltjes, bars en restaurants.
De Kathedraal van Sint-Duje
Dit is een prachtige kathedraal gebouwd in de 9e eeuw, en een van de oudste kathedralen in de wereld. De kathedraal is gebouwd op de plaats waar de Romeinse keizer Diocletianus zijn residentie had en is een fascinerende combinatie van Romeinse en middeleeuwse architectuur. Het is ook de belangrijkste religieuze plaats van de stad.
De Prokurative
Dit is een prachtig plein in het historische centrum van de stad, omgeven door koloniale gebouwen en restaurants. Het plein is een populaire plek voor lokale bewoners om te ontspannen en is de thuisbasis van vele culturele evenementen en festivals gedurende het hele jaar.
Weer Duprovnik

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Kroatie via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5

Vakantie Split

Split, Kroatië is een geweldige bestemming voor een vakantie. De stad is gevestigd aan de Adriatische kust en biedt een prachtig uitzicht op zee en een rijke geschiedenis. Het Diocletianus Paleis, gebouwd in de 4e eeuw, is een van de grootste bezienswaardigheden en is nu een UNESCO Werelderfgoed. De stad biedt ook een levendige promenade, Riva, met vele restaurants en bars.
Split is ook een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving, zoals het eiland Brač en de stad Hvar. Deze eilanden zijn gemakkelijk te bereiken met de veerboot vanuit de haven van Split. Er zijn ook veel stranden in de buurt van Split waar u kunt genieten van de zon en het heldere water.
In de omgeving van Split zijn ook veel outdoor activiteiten te doen zoals wandelen, fietsen en kajakken. Er zijn ook veel culturele en historische plaatsen te bezoeken, zoals de Salona ruïnes en het Klis Fortress. Een vakantie naar Split, Kroatië biedt een unieke combinatie van historie, cultuur, natuur en activiteiten. Of u nu op zoek bent naar ontspanning of avontuur, Split heeft iets voor iedereen.