Velika Gorica

Velika Gorica Kroatië

Velika Gorica is een stad in Kroatië, gelegen ten zuidoosten van Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. De stad heeft ongeveer 28.000 inwoners en is één van de snelst groeiende steden in Kroatië.

De stad Velika Gorica

Velika Gorica is een moderne en goed ontwikkelde stad met veel faciliteiten voor zowel bewoners als bezoekers. Er zijn veel winkelcentra, restaurants en bars, evenals sportfaciliteiten, zoals voetbalvelden en een fitnesscentrum. Bovendien is de stad goed bereikbaar via de snelweg en heeft het een goed uitgewerkt openbaar vervoerssysteem, waaronder bussen en treinen die verbindingen maken naar andere steden in Kroatië.

Geschiedenis Velika Gorica

Velika Gorica heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Er zijn veel archeologische sites gevonden in de omgeving die bewijzen dat de regio al sinds de oudheid bewoond is. In de Middeleeuwen was de stad een belangrijke verdedigingspost tegen invallen van Turkse legers. In de 19e eeuw ontwikkelde de stad zich tot een centrum van de landbouw en textielindustrie, waardoor het economisch snel groeide. Na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde Velika Gorica zich verder tot een moderne stad met veel industrie en dienstensectoren.

Klimaat Velika Gorica

Het klimaat in Velika Gorica is mediterraan, wat betekent dat de zomers warm en droog zijn en de winters mild en vochtig. De gemiddelde temperatuur in de zomer is ongeveer 25 graden Celsius en in de winter is het ongeveer 5 graden Celsius. Regenval komt het meest voor in de wintermaanden, terwijl de zomermaanden droog en zonnig zijn.

Interessante feiten

  • Velika Gorica is één van de weinige steden in Kroatië die een eigen vliegveld heeft, genaamd “Franjo Tuđman”.
  • De stad is bekend om zijn wijnbouw, waarbij er veel verschillende soorten wijn worden geproduceerd, waaronder de bekende Zinfandel-wijn.
  • In Velika Gorica is het beroemde toneelstuk “Ivančica” ontstaan, dat zich afspeelt tijdens de Turkse bezetting van Kroatië in de 16e eeuw.

Vakantiemogelijkheden

Er zijn veel vakantiemogenheden in en rond Velika Gorica. Bezoekers kunnen onder andere genieten van wandelingen in de natuur, fietstochten, paardrijden, vissen en andere buitenactiviteiten. Er zijn ook veel historische sites en monumenten die bezocht kunnen worden, waaronder kastelen, kerken en archeologische sites. Voor degenen die graag cultuur willen ervaren, zijn er regelmatig concerten, theatervoorstellingen en andere culturele evenementen in de stad. Bovendien zijn er veel leuke winkelcentra en markten waar bezoekers kunnen winkelen voor souvenirs en unieke producten. In de omgeving zijn er ook veel mooie stranden waar bezoekers kunnen zonnen en zwemmen in de Adriatische Zee. Kortom, Velika Gorica biedt voor iedereen iets en is een uitstekende vakantiebestemming voor gezinnen, stelletjes en solo reizigers.
Weer Velika Gorica

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Kroatie via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5