Opatija

Opatija Kroatië

Opatija, gelegen aan de Adriatische kust van Kroatië, is een prachtige stad met ongeveer 10.000 inwoners. Het ligt op een heuvel aan de voet van de Učka-bergen en biedt een adembenemend uitzicht over de zee. Opatija is een populaire bestemming voor toeristen en wordt vaak beschouwd als een van de meest exclusieve badplaatsen aan de Kroatische kust.

De stad Opatija

Opatija is een historische stad die bekend staat om haar prachtige promenade, de 12 kilometer lange “Lungomare”, die langs de zee loopt en door vele parken en tuinen is omgeven. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen of hardlopen en genieten van het uitzicht over de zee en de omliggende bergen. Opatija is ook rijk aan architectuur, met vele prachtige gebouwen uit de 19e en begin 20e eeuw.

Geschiedenis Opatija

Opatija heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw, toen de stad werd opgericht als een pelgrimscentrum. In de 19e eeuw werd Opatija ontdekt door rijke families uit Europa, die hier hun villa’s bouwden en de stad als een belangrijk toeristenoord op de kaart zetten. Opatija werd een populaire bestemming voor Europese adel en intellektuelen, die hier kwamen om te ontspannen en te genieten van de prachtige natuur.

Klimaat Opatija

Opatija heeft een mediterraan klimaat met zachte winters en warme, zonnige zomers. Het is een ideale bestemming voor mensen die van het strandleven houden, want de zee is hier het hele jaar door aangenaam en de stranden zijn altijd drukbezocht. De gemiddelde temperaturen variëren tussen de 5 en 25 graden Celsius en de stad heeft ongeveer 2.000 uur zon per jaar.

Interessante feiten

  • Opatija was de eerste badplaats aan de Adriatische kust en werd in de 19e eeuw ontdekt door Europese aristocraten en intellectuelen.
  • De stad is bekend om haar prachtige promenade, de 12 kilometer lange “Lungomare”, die langs de zee loopt en door vele parken en tuinen is omgeven.
  • Opatija was de gaststad voor het congres van de Europese Gemeenschap voor Kankerbestrijding in 2000 en heeft daarmee bewezen een moderne en geschikte

Vakantiemogelijkheden

Opatija biedt tal van mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie. Of je nu op zoek bent naar een actieve vakantie, cultuur of ontspanning, Opatija heeft het allemaal. Hier vind je een scala aan restaurants, cafés, bars en nachtclubs die zorgen voor een gevarieerd uitgaansleven. Opatija is ook de perfecte uitvalsbasis voor excursies naar de omringende bergen en eilanden, waar je kunt genieten van de prachtige natuur en historische bezienswaardigheden.
Andere populaire activiteiten in Opatija zijn onder andere fietsen, wandelen, zeilen, surfen en duiken. De stad heeft ook een groot aantal wellness- en spa-centra, waar je kunt ontspannen en genieten van verschillende massage- en schoonheidsbehandelingen.
Opatija is ook een populaire bestemming voor congressen en evenementen, dankzij haar moderne infrastructuur en uitstekende locatie aan de Adriatische kust. Het Congrescentrum van Opatija biedt plaats aan tot 2.000 personen en is uitgerust met de modernste faciliteiten voor vergaderingen, congressen en conferenties.
Conclusie, Opatija is een prachtige stad die voldoet aan alle wensen van haar bezoekers. Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning, actieve vakantie of culturele beleving, deze stad biedt het allemaal. Opatija is een ideale vakantiebestemming voor zowel gezinnen als stelletjes en zal zeker niet teleurstellen.
Weer Opatija

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Kroatie via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5