Brac

Brac Kroatië

Brac is een eiland en een gemeente in Kroatië, gelegen in de Adriatische Zee. Het is het grootste eiland van de Dalmatische eilandengroep en een van de bekendste toeristische bestemmingen in Kroatië. Het eiland heeft ongeveer 13.000 inwoners en ligt ten noordwesten van het vasteland van Kroatië, vlakbij de stad Split.

De stad Brac

Brac is niet alleen het naamgevende eiland, maar ook de naam van de grootste plaats op het eiland. De stad Brac is gelegen aan de westkust van het eiland en is een belangrijk centrum voor de lokale economie, die gebaseerd is op toerisme en landbouw. De stad heeft een prachtig oud centrum met smalle steegjes, kleurrijke huizen en historische gebouwen, zoals de Kerk van St. John en de Toren van de Gouden Dolfijn.

Geschiedenis Brac

Het eiland Brac is al duizenden jaren bewoond en heeft een rijke geschiedenis. Het was onderdeel van verschillende historische rijken, zoals het Romeinse Rijk en het Venetiaanse Rijk, en heeft betekenisvolle archeologische sites, zoals het antieke stadje Supetar en de Romeinse villa in Bol. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Brac bezet door de fascistische Italiaanse regering, en na de oorlog werd het onderdeel van de Socialistische Federale Republiek Joegoslavië. Na de onafhankelijkheid van Kroatië in 1991 is Brac een populaire toeristische bestemming geworden.

Klimaat Brac

Het klimaat op Brac is mediterraan, met warm en zonnig weer in de zomer en mild en regenachtig weer in de winter. Het eiland krijgt veel zonneschijn, en de gemiddelde temperatuur in de zomer is rond de 25 graden Celsius. De zee is warm en helder, en er zijn veel stranden en baaien waar toeristen kunnen zwemmen en ontspannen.

Interessante feiten

  • Het eiland Brac is bekend om zijn kristalheldere wateren en prachtige stranden, zoals het beroemde Zlatni Rat-strand in Bol.
  • Brac is ook bekend om zijn architectuur, met veel traditionele huizen en dorpen die zijn gebouwd met de typische, witgekalkte Dalmatische steen.
  • Het eiland is een belangrijke productiecentrum voor marmer, en marmer uit Brac wordt gebruikt in gebouwen en monumenten over de hele wereld, waaronder het Witte Huis in Washington D.C. en het Parlementsgebouw in Budapest.
  • Op het eiland zijn verschillende beschermde natuurreservaten, waaronder het park Blaca, een oude hermitage en een astronomisch observatorium, die bezoekers de kans bieden om de ongerepte natuur en de rijke fauna van Brac te verkennen.

Vakantiemogelijkheden

Brac is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar een ontspannen en onvergetelijke vakantie aan de Adriatische Zee. Het eiland biedt tal van mogelijkheden voor recreatie, zoals zwemmen, duiken, wandelen, fietsen en watersport. Er zijn veel hotels, appartementen, restaurants en bars in Brac, en er is voor iedereen iets te vinden, of je nu op zoek bent naar rust en rust, of actieve en avontuurlijke vakanties. Brac is ook een ideale uitvalsbasis voor verkenning van de andere eilanden en steden in de omgeving.
Weer Brac

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Kroatie via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5