Krk

Krk Kroatië

Krk is een stad gelegen op het gelijknamige eiland Krk in de Adriatische Zee, in de regio Primorje-Gorski Kotar in Kroatië. De stad telt ongeveer 8000 inwoners. Krk is een populaire vakantiebestemming vanwege zijn prachtige stranden, helder water, rijke geschiedenis en culturele bezienswaardigheden.

De stad Krk

Krk is de hoofdstad van het eiland Krk en het administratieve centrum van de regio. De stad is oud en heeft een rijke historie die teruggaat tot de oudheid. De oude stad van Krk is omgeven door middeleeuwse stadsmuren en is een van de best bewaarde in Europa. De stad biedt een prachtig uitzicht op de Adriatische Zee en is omgeven door mooie, groene bergen. De stad heeft een aantal historische bezienswaardigheden, waaronder de burcht, de kathedraal van de Heilige Maagd Maria en de kerk van Sint-Vitus.

Geschiedenis Krk

Krk is een van de oudste steden in Europa, met sporen van bewoning die teruggaan tot de prehistorie. De stad was in de oudheid bekend als Curicta en was een belangrijk handelscentrum. Krk was onderdeel van verschillende machten, waaronder de Romeinen, de Byzantijnen en de Venetianen. De stad heeft een rijke historische erfenis, waaronder prachtige gebouwen, kerken en monumenten die getuigen van deze rijke geschiedenis.

Klimaat Krk

Krk heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De gemiddelde temperaturen in de zomer liggen rond de 30 graden Celsius en in de winter rond de 10 graden Celsius. De stad krijgt veel zonneschijn en heeft een aangename zeewind. De regenval is relatief laag, met de meeste regen in de wintermaanden.

Interessante feiten

  • Krk is een van de oudste steden in Europa, met sporen van bewoning die teruggaan tot de prehistorie.
  • Krk was ooit de hoofdstad van de regio Liburnië, een oud Illyrisch volk.
  • Krk is de thuisbasis van de grootste kathedraal van de Adriatische kust, de kathedraal van de Heilige Maagd Maria.

Vakantiemogelijkheden

Krk biedt een breed scala aan vakantie-opties voor zowel toeristen die op zoek zijn naar ontspanning als voor degenen die actie en avontuur willen. De stad zelf biedt een prachtig oud centrum met smalle straatjes en historische gebouwen, waaronder de beroemde kathedraal van de Heilige Quirinus. Er zijn tal van restaurants en bars waar u kunt genieten van de lokale keuken en wijn.
Het eiland Krk is ook beroemd om zijn prachtige stranden, waaronder de baai van Punat en de baai van Silo. Er zijn vele water- en strandactiviteiten beschikbaar, waaronder zwemmen, duiken, windsurfen en parasailen. Er zijn ook vele wandel- en fietspaden rond het eiland, waar u kunt genieten van de prachtige natuur en het adembenemende uitzicht.
Voor degenen die op zoek zijn naar iets meer actie, biedt Krk een scala aan adventure-activiteiten, waaronder kajakken, klimmen en paragliding. Er zijn ook vele mooie golfbanen in de omgeving, waar golfers kunnen genieten van een ronde op het gras.
Krk is ook een populaire bestemming voor gezinnen, met vele kindvriendelijke activiteiten zoals aquaparken, speeltuinen en kinderboerderijen. Er zijn ook vele culturele evenementen die het hele jaar door plaatsvinden, waaronder concerten, festivals en traditionele feesten.
Met zijn prachtige natuur, historische bezienswaardigheden, culturele evenementen en vele activiteiten, biedt Krk iets voor iedereen. Of u nu op zoek bent naar ontspanning of avontuur, een vakantie op Krk belooft een onvergetelijke ervaring te zijn.
Weer Krk

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Kroatie via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5