Rovinj

Rovinj Kroatië

Rovinj is een charmante stad gelegen aan de westkust van Istrië, Kroatië. Met een bevolking van ongeveer 14.000 inwoners, is Rovinj een kleine, historische stad die bekend staat om haar smalle steegjes, prachtige architectuur en idyllische baaien. Rovinj is een populaire bestemming onder toeristen en biedt veel culturele activiteiten, recreatiemogelijkheden en heerlijk eten en drinken.

De stad Rovinj

Rovinj was oorspronkelijk een eiland en is in de loop der jaren vastgegroeid aan het vasteland. De stad is gebouwd in een oude Venetiaanse stijl en heeft vele historische gebouwen, waaronder de Sint-Eufemiakathedraal en de stadspoorten. Het centrum van de stad bestaat uit smalle, kronkelende steegjes die uitkomen op de prachtige baaien van de Adriatische Zee. Hier kun je genieten van het uitzicht op het water en de omliggende bergen terwijl je een kopje koffie drinkt of een hapje eet in een van de vele restaurants en cafes.

Geschiedenis van Rovinj

Rovinj heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. De stad werd oorspronkelijk bewoond door de Histri, een Illyische stam. Later werd het bezet door de Romeinen en vervolgens door de Venetianen, die een belangrijke rol speelden bij de ontwikkeling van de stad. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Rovinj bezet door de Duitsers en de stad onderging enige schade. Na de oorlog werd de stad opnieuw opgebouwd en is het nu een belangrijk toeristische bestemming.

Klimaat Rovinj

Rovinj heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, vochtige winters. De gemiddelde temperaturen in de zomer liggen rond de 30 graden Celsius, waardoor het een perfecte bestemming is voor zonnebaden en watersporten. De winters zijn meestal mild, met een gemiddelde temperatuur rond de 10 graden Celsius.

Interessante feiten

  • Rovinj was oorspronkelijk een eiland, maar door de uitbreiding van de stad is het eiland geleidelijk aan aan het vasteland verbonden geraakt.

  • De stad heeft een rijke geschiedenis en bezit nog steeds verschillende historische bezienswaardigheden, zoals de Sint-Euphemiakathedraal en het Balbi-ark.

  • Rovinj is bekend om zijn prachtige oude binnenstad, die is opgetrokken uit witgestreken huisjes en geplaveide straatjes.

  • De stad is ook een populaire bestemming voor kunstenaars en fotografen vanwege haar natuurlijke schoonheid en unieke architectuur.

  • In de omgeving van Rovinj bevinden zich verschillende prachtige natuurgebieden, waaronder het Nationaal Park Brijuni en het natuurreservaat Palud.

  • Rovinj is ook een populaire bestemming voor culinaire toeristen, vanwege de rijke keuken en de vele lokale restaurants en bars.

Vakantiemogelijkheden

Als u op zoek bent naar een onvergetelijke vakantie in Kroatië, dan is Rovinj een uitstekende keuze. Deze historische stad, gelegen aan de westkust van Istrië, biedt een uitgebreid aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden voor elk type reiziger. Of u nu op zoek bent naar rust, cultuur, natuur of actie, Rovinj heeft het allemaal.
Een van de hoogtepunten van Rovinj is de oude binnenstad, die geheel omgeven is door middeleeuwse stadsmuren. Hier vindt u een aantal prachtige monumenten en historische gebouwen, zoals de kerk van St. Eufemia en de toren van St. Catherine. Ook kunt u in Rovinj terecht voor heerlijke restaurants, gezellige bars en leuke winkels.
Voor natuurliefhebbers is Rovinj de perfecte bestemming. De stad ligt aan de Adriatische Zee en omringd door een adembenemend landschap met kliffen, baaien en eilanden. Hier kunt u heerlijk wandelen, zwemmen, snorkelen en duiken. Ook kunt u excursies maken naar het Nationaal Park Brijuni, waar u kennis kunt maken met de unieke flora en fauna van Istrië.
Rovinj is ook een populaire bestemming voor festivalgangers. Tijdens de zomermaanden vinden hier diverse festivals plaats, waaronder het Internationaal Filmfestival, het Food & Wine Festival en het Festival van de Adriatische Muziek. Hier kunt u genieten van de lokale cultuur, de heerlijke keuken en de gezellige sfeer.
Weer Rovinj

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Kroatie via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5