Vodice

Vodice Kroatië

Vodice, een charmante badplaats gelegen aan de Adriatische kust in Kroatië, heeft ongeveer 9000 inwoners. Deze stad ligt tussen de steden Sibenik en Zadar en biedt haar bezoekers een prachtig uitzicht over de Adriatische Zee. Vodice is bekend om zijn mooie zandstranden, heldere zee en gezellige sfeer.

De stad Vodice

Vodice is een typische Kroatische badplaats met een gezellig centrum vol met restaurants, bars en winkels. Het centrum heeft ook een aantal monumenten en historische bezienswaardigheden, waaronder de Kerk van de H. Maria Magdalena en het Kasteel van de Familie Gozze.
Er zijn ook tal van recreatieve activiteiten beschikbaar, zoals wateractiviteiten zoals zeilen, waterskiën, duiken en snorkelen. In de omgeving van Vodice zijn ook wandelpaden, fietsroutes en paardrijroutes beschikbaar.

Geschiedenis Vodice

Vodice is ontstaan in de twaalfde eeuw en sindsdien is het een belangrijk nederzetting geweest voor verschillende culturen en beschavingen. In de loop van de tijd was Vodice onderdeel van de Romeinse, Byzantijnse en Venetiaanse rijken.
In de negentiende eeuw was Vodice een belangrijk handelscentrum voor de export van wijn, olie en zout. In deze tijd werd ook het eerste zandstrand aangelegd en werd Vodice ontwikkeld als badplaats.

Klimaat Vodice

Vodice heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Het regenseizoen is meestal van oktober tot en met april. Tijdens de zomermaanden is het weer meestal droog en warm, met temperaturen die meestal tussen de 25 en 30 graden Celsius liggen.

Interessante feiten

  • Vodice is de geboorteplaats van Nikola Tesla, een van de belangrijkste uitvinders en wetenschappers uit de moderne tijd.
  • In Vodice wordt jaarlijks een groot muziekfestival gehouden genaamd “Vodice Summer of Culture”, waar bezoekers kunnen genieten van live muziek, dans en theater.
  • Het Nationaal Park Kornati, een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Kroatië, ligt op slechts een half uur afstand van Vodice.

Vakantiemogelijkheden

Vodice biedt talrijke vakantiemogelijkheden voor zowel toeristen die op zoek zijn naar ontspanning en rust als voor actieve reizigers die houden van outdoor activiteiten. Bezoekers kunnen genieten van het mooie zandstrand, verschillende watersporten beoefenen en de omgeving verkennen via wandel- en fietspaden.
Er zijn ook verschillende hotels, appartementen en villa’s beschikbaar voor verblijf, waardoor Vodice een populaire bestemming is voor gezinnen en groepen vrienden.
De omgeving van Vodice biedt ook tal van bezienswaardigheden, waaronder het Nationaal Park Kornati, de steden Sibenik en Zadar en historische monumenten. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan lokale evenementen en festivals, zoals het “Vodice Summer of Culture” muziekfestival.
Met haar prachtige locatie aan de Adriatische kust, haar heldere zee, warme weer en verschillende vakantiemogelijkheden, is Vodice een ideale bestemming voor een onvergetelijke vakantie in Kroatië.
Weer Vodice

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Kroatie via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5