Omiš

Omiš Kroatië

Omiš is een stad gelegen aan de kust van Kroatië, in de regio Dalmatië. De stad telt ongeveer 13.000 inwoners en is bekend om haar prachtige kustlijn, historische bezienswaardigheden en diverse vakantiemogelijkheden.

De stad Omiš

Omiš is een stad en haven in het zuidwesten van Kroatië, gelegen aan de monding van de rivier Cetina in de Adriatische Zee. Het is een populaire toeristische bestemming vanwege zijn prachtige natuur, historische bezienswaardigheden en levendige sfeer. Omiš heeft ongeveer 10.000 inwoners en is bekend om zijn oude citadel, die dateert uit de 13e eeuw en uitkijkt over de stad en zee.

Geschiedenis Omiš

Omiš heeft een rijke en bewogen geschiedenis, die teruggaat tot de prehistorie. Het was ooit een belangrijk handelscentrum en een machtige piratenhaven, die de Venetianen en andere machten uit de regio bedreigde. In de 13e eeuw bouwden de Hertogen van Split de citadel in Omiš om hun macht en controle over de regio te vergroten. Gedurende de volgende eeuwen werd Omiš bezet door verschillende machten, waaronder Venetië, Napels en Turkije.

Klimaat Omiš

Omiš heeft een mediterraan klimaat, met milde, vochtige winters en warme, droge zomers. Gemiddeld ligt de temperatuur in de winter rond de 10°C en in de zomer rond de 25°C. De regenval is het hoogst in de wintermaanden, terwijl de zomer meestal droog is. De zon schijnt veel in Omiš, wat het een perfecte bestemming maakt voor strandvakanties en andere buitenactiviteiten.

Interessante feiten

  • Omiš was oorspronkelijk een piratennest en was bekend om haar angstaanjagende reputatie langs de Adriatische Zee.
  • De Cetina-rivier, die door Omiš stroomt, is een belangrijk natuurreservaat en is een populaire plek voor avontuurlijke activiteiten, zoals raften en canyoning.
  • Omiš was een belangrijke handelspost voor de Venetiaanse Republiek en heeft een rijke geschiedenis die zichtbaar is in de vele historische bezienswaardigheden, waaronder de middeleeuwse burcht en de vele kerken.

Vakantiemogelijkheden

Omiš is een prachtige kustplaats in Kroatië die vol zit met vermaak en activiteiten voor elk type vakantieganger. Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning of een actieve en avontuurlijke vakantie, Omiš biedt iets voor iedereen. Hieronder vind je enkele populaire vakantiemogelijkheden in Omiš.
Stranden en watersporten
Omiš is omringd door talrijke stranden die perfect zijn voor zonaanbidders en waterliefhebbers. De meeste stranden zijn rotsachtig en hebben helder blauw water, wat hen een populaire locatie maakt voor zwemmen, snorkelen en duiken. Andere watersportactiviteiten die beschikbaar zijn in Omiš zijn onder meer windsurfen, kitesurfen, wakeboarden en waterfietsen.
Avontuurlijke activiteiten
Voor de avontuurlijke reiziger biedt Omiš veel uitdaging en adrenaline. De rivier Cetina is een populaire locatie voor raften en kanovaren, terwijl de omringende bergen ideaal zijn voor bergbeklimmen, abseilen en paragliding. In de omgeving vind je ook veel mogelijkheden voor kajakken, zeilen en fietsen.
Winkelen en uitgaan
Omiš is ook een populaire bestemming voor winkel- en uitgaanstoeristen. De stad biedt een breed scala aan winkels, restaurants en bars, evenals een levendige nachtlevensscene. Hier kun je lokale producten kopen, heerlijk eten en dansen tot in de vroege uurtjes.
Weer Omiš

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Kroatie via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5