Novigrad

Novigrad Kroatië

Novigrad is een kuststad in het noordwesten van Kroatië, gelegen aan de Adriatische Zee. De stad telt ongeveer 3.000 inwoners en is een populair vakantieoord voor toeristen uit binnen- en buitenland.

De stad Novigrad

Novigrad is een oude Romeinse stad die bekend staat om haar middeleeuwse architectuur en historische monumenten. De stad is omringd door muren en heeft smalle, kronkelige straten en pittoreske pleinen. Het centrum van de stad is autovrij en er zijn veel restaurants, bars en winkels te vinden.

Geschiedenis Novigrad

Novigrad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad was een belangrijk handelscentrum tijdens de Middeleeuwen en werd bezet door verschillende machten, waaronder Venetië, door de eeuwen heen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Novigrad zwaar beschadigd, maar de stad is na de oorlog herbouwd en hersteld.

Klimaat Novigrad

Novigrad heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De gemiddelde temperatuur in de zomer is ongeveer 25 graden Celsius en in de winter is het gemiddeld 10 graden Celsius. Er is veel zonneschijn en weinig neerslag.

Interessante feiten

  • Novigrad is bekend om haar prachtige stranden en helderblauwe zee.
  • De stad heeft een prachtig middeleeuws centrum, waaronder het marktplein en de kerk van Sint-Jacobs.
  • Novigrad is een populaire bestemming voor windsurfen en andere watersporten, dankzij de gunstige wind- en golfcondities.

Vakantiemogelijkheden

Novigrad is een populaire vakantiebestemming voor mensen die op zoek zijn naar rust en natuur. De omgeving is vol met bossen, heuvels en baaien, en er zijn veel mogelijkheden voor wandelen, fietsen en zwemmen. Daarnaast zijn er ook veel culturele en historische bezienswaardigheden in de stad en omgeving, waaronder Romeinse ruïnes en middeleeuwse kastelen.
Een van de grootste trekpleisters van Novigrad zijn de prachtige stranden en helderblauwe zee. De stad beschikt over verschillende baaien en kiezelstranden, die uitermate geschikt zijn voor zwemmen, zonnebaden en watersporten. Zo is windsurfen en kitesurfen hier bijzonder populair, dankzij de gunstige wind- en golfcondities.
Voor natuurliefhebbers biedt Novigrad ook veel mogelijkheden. De omgeving is vol met bossen, heuvels en baaien, waardoor er veel gelegenheid is voor wandelen, fietsen en andere buitensporten. Het beschermde natuurgebied Učka is een must-visit voor iedereen die houdt van adembenemende landschappen en gevarieerde flora en fauna.
Cultuurliefhebbers zullen zich ook niet vervelen in Novigrad. De stad heeft een rijke geschiedenis en is omringd door middeleeuwse monumenten, waaronder kastelen en kerken. De historische binnenstad van Novigrad is autovrij en beschikt over smalle, kronkelige straten en pittoreske pleinen. Hier vindt u ook veel restaurants, bars en winkels.
Naast de natuur en cultuur biedt Novigrad ook talrijke andere activiteiten en bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld het openluchtmuseum van Novigrad, waar u meer kunt leren over de lokale geschiedenis en tradities. Of maak een dagtocht naar de nabijgelegen steden Rijeka en Pula, waar u kunt genieten van beroemde historische monumenten, zoals de Romeinse amfitheater in Pula.
Weer Novigrad

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Kroatie via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5