Međimurje

Međimurje Kroatië

Međimurje is een regio in het noorden van Kroatië, gelegen tussen de rivieren de Mura en de Drava. Het is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie in de natuur. Međimurje heeft een bevolking van ongeveer 120.000 inwoners en is één van de meest dichtbevolkte regio’s van Kroatië.

De regio Međimurje

Međimurje is niet één stad, maar een regio die bestaat uit verschillende kleine steden en dorpen, zoals Čakovec, Prelog en Mursko Središće. Čakovec is de grootste stad en tegelijkertijd de hoofdstad van de regio Međimurje. Het is een historische stad met veel culturele bezienswaardigheden, zoals het kasteel van Čakovec en de burcht van Old Town.

Geschiedenis Međimurje

Međimurje heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de 12e eeuw. Het werd in de loop der jaren bezet door verschillende machten, waaronder Hongarije, Oostenrijk en Turkije. Na de Tweede Wereldoorlog werd Međimurje opgenomen in de Socialistische Republiek Kroatië, die onderdeel was van Joegoslavië. Na de onafhankelijkheid van Kroatië in 1991 werd Međimurje een regio binnen het moderne Kroatië.

Klimaat Međimurje

Međimurje heeft een gematigd klimaat, met warme zomers en milde winters. Het is een populaire bestemming voor toeristen die willen ontsnappen aan de drukte van de stad en genieten van de natuur. Het klimaat is zeer gunstig voor landbouw, waardoor Međimurje een belangrijke landbouwregio is.

Interessante feiten

  • Međimurje is bekend om zijn lokale gerechten, zoals aardappelsoep, goulash en verschillende soorten worsten.
  • Het gebied heeft ook een rijke folkloristische traditie, die teruggaat tot de middeleeuwen en die nog steeds levend is.
  • Međimurje is ook een belangrijke regio voor de productie van wijn, waaronder de bekende Sorte Kante wijn.

Vakantiemogelijkheden

Međimurje is een regio in het noorden van Kroatië die zich uitstekend leent voor een heerlijke vakantie. Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning, actieve avonturen of culturele bezienswaardigheden, Međimurje biedt het allemaal. Hieronder vindt je enkele populaire vakantiemogelijkheden in de regio.
Međimurje is een bergachtig gebied, dat veel wandel- en fietsroutes biedt. Het landschap is prachtig, met bossen, heuvels, weilanden en meren. Je kunt de regio verkennen langs de vele paden die door de natuur leiden, of je kunt deelnemen aan een georganiseerde fietstocht.
De regio Međimurje heeft verschillende thermalbaden waar je kunt ontspannen en genieten van de heilzame wateren. Het bekendste thermalbad is het Sveti Martin na Muri, dat zich bevindt in de buurt van het plaatsje Sveti Martin. Hier vind je verschillende zwembaden, glijbanen, sauna’s en wellnessbehandelingen.
Međimurje is ook bekend om zijn wijnen en gastronomie. Hier vind je een breed aanbod van lokale specialiteiten, waaronder de Međimurje-wijn, fruit, groenten, vlees en kaas. Je kunt deze producten proeven in een van de vele restaurants en wijnhuizen die de regio rijk is.
Weer Međimurje

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Kroatie via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5