Mali Lošinj

Mali Lošinj Kroatië

Mali Lošinj is een stad gelegen op het eiland Lošinj in Kroatië. Met ongeveer 6.000 inwoners, is het een van de grotere steden van het eiland.

De stad Mali Lošinj

Mali Lošinj is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en culturele erfgoed. De stad heeft een aantal historische bezienswaardigheden, waaronder de barokke kerk van St. Nikola en het kasteel van Veli Lošinj. Er zijn ook vele musea, waaronder het Apoksiomen Museum en het Fritzy Palace Museum, die de geschiedenis van de stad en het eiland in de loop van de tijd laten zien. De stad heeft ook een prachtig oud centrum met smalle straatjes en prachtige gebouwen.

Geschiedenis Mali Lošinj

Mali Lošinj heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Het eiland Lošinj was oorspronkelijk bewoond door de Illyriërs, en later door de Romeinen. In de middeleeuwen was het een belangrijk handelscentrum en een belangrijk knooppunt voor de scheepvaart. In de 19e eeuw werd Mali Lošinj een belangrijke vissershaven en een belangrijk toeristenoord.

Klimaat Mali Lošinj

Mali Lošinj heeft een mediterraan klimaat, met warme zomers en milde winters. Het eiland krijgt veel zonnig weer en de gemiddelde temperatuur in de zomer is ongeveer 25 graden Celsius. De zee is meestal warm genoeg om in te zwemmen vanaf juni tot en met september.

Interessante feiten

  • Mali Lošinj is de thuisbasis van de eerste zeevaart- en meteorologische school in Kroatië, opgericht in 1891.
  • De stad is ook bekend om zijn botanische tuin, waar meer dan 1.000 soorten planten en bomen worden geëxposeerd.
  • Mali Lošinj is de geboorteplaats van de bekende Kroatische schrijver Gustav Krklec.

Vakantiemogelijkheden

Mali Lošinj is een prachtige bestemming voor een vakantie. Er zijn tal van activiteiten die u kunt ondernemen, zoals wandelen, fietsen, zwemmen en watersporten. Het eiland is ook bekend om zijn gezonde microklimaat en de vele wellness-opties die beschikbaar zijn. Bovendien zijn er veel mogelijkheden voor het ontdekken van de lokale cultuur en geschiedenis, zoals historische gebouwen en musea. Er zijn ook veel restaurants en cafes waar u kunt genieten van de lokale gerechten en wijnen. Tijdens uw verblijf kunt u ook een boottocht maken naar de nabijgelegen eilanden, zoals Cres en Losinj. Het eiland is toegankelijk via een veerboot vanuit Rijeka of via een vlucht naar het nabijgelegen eiland Lošinj. In Mali Lošinj zijn er veel accommodaties beschikbaar, van hotels tot appartementen en villa’s, zodat er voor ieder wat wils is.
Weer Mali Lošinj

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Kroatie via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5