Koprivnica-Križevci

Koprivnica-Križevci Kroatië

Koprivnica-Križevci is een stad gelegen in Kroatië, en bestaat uit twee kernen: Koprivnica en Križevci. Het heeft ongeveer 22.000 inwoners. De stad ligt in het noordwesten van het land, op ongeveer 100 km afstand van Zagreb, de hoofdstad van Kroatië.

De stad Koprivnica-Križevci

Koprivnica-Križevci is een charmante stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Het heeft een prachtige, historische binnenstad met veel bezienswaardigheden, waaronder het kasteel en de barokke kerk van de Heilige Jozef. De stad is ook bekend om haar talloze parken en groene gebieden, waaronder het Kraljevićev park en het Bezdan park. Hier kun je ontspannen, wandelen en genieten van de natuur.

Geschiedenis Koprivnica-Križevci

Koprivnica-Križevci heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw. Het was ooit een belangrijke handelsstad en was verbonden met de handel over de rivier de Drava. In de 19e eeuw was de stad een belangrijk centrum van de nationale en culturele beweging in Kroatië. Het was ook de geboorteplaats van de bekende Kroatische componist Ivan pl. Zajc.

Klimaat Koprivnica-Križevci

Koprivnica-Križevci heeft een gematigd klimaat met warme zomers en koude winters. Het heeft een relatief hoge neerslag, vooral in de herfst en winter, wat zorgt voor een groene en vruchtbare omgeving.

Interessante feiten

  • De stad is bekend om haar productie van katoen en textielproducten en heeft een rijke traditie in textielweven.
  • In de stad is ook het TKZ Museum gevestigd, dat de rijke geschiedenis van de textielindustrie in de regio documenteert en tentoonstelt.
  • De stad heeft ook een levendige cultuur en biedt jaarlijks tal van culturele evenementen en festivals, waaronder het festival van kunst en muziek “Koprivnica Summer”, het “Festival van de Drava” en het “Križevci Wine Festival”.

Vakantiemogelijkheden

Koprivnica-Križevci biedt veel mogelijkheden voor een actieve vakantie, waaronder wandelen, fietsen en vissen. De regio is ook bekend om haar wijngaarden en wijnproeverijen, en er zijn veel mogelijkheden om de lokale wijnen te proeven. Verder zijn er ook tal van historische en culturele bezienswaardigheden, waaronder het TKZ Museum en het kasteel van Koprivnica. De stad is ook een uitstekende uitvalsbasis voor excursies naar andere delen van Kroatië, waaronder Zagreb en de Kvarner-baai. Kortom, Koprivnica-Križevci biedt iets voor elk type reiziger en is een ideale vakantiebestemming voor mensen die op zoek zijn naar rust, natuur en cultuur.
Weer Koprivnica-Križevci

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
De beste vakantiedeals!
Boek jouw reis naar Kroatie via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Suntip
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5